Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 11. март 2016.

KOLAČ SA DŽEMOM OD SMOKVI










POTREBNE NAMIRNICE:



– 1/4 svežeg kvasca
– 2 šolje brašna
– 1 kašičica soli
– 2 kašike šećera
– 2 kašike ulja ili margarina
– 2 dl mleka
– 4 komada jaja
– tegla džema od smokvi
– prah šećer
















PRIPREMA:   
       
       
Napraviti kiselo testo od brašna, kvasca, soli, šećera i mleka, tako što u par kašika mleka rastopite kvasac, dodate šećer i kad se otopi dodati brašno, so i ulje.  

Mleko dodajte postepeno da se dobije testo kao za hleb. 

Dodati jaja i mikserom, nastavci za testo,  umutiti da se dobije retka masa malo gušća nego za palačinke. 

U dublju tepsiju staviti papir za pečenje i sipati pola testa. 

Odozgo staviti džem od smokvi  (može i neki drugi koji imate), preko sipati ostatak testa i ostaviti da nadodje da se količina duplira, otprilike oko 1 sat. 

Zagrejati rernu na 200°C i staviti kolač da se peče. Kada porumeni, smanjiti temperaturu na 180°C  i peći oko 45 minuta. 

Pečen kolač izvaditi iz rerne, poprskati sa malo hladne vode, pokriti i ostaviti da se prohladi. 

Seći na kocke, posuti prah šećerom i služiti.











Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.