Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 04. март 2016.

BAKINA SRDAŠCA












Svi znaju za stare dobre galete. Sada se peku u savremenim aparatima na struju i imaju oblik cveta ili srca. recept sam nazvala BAKINA SRDAŠCA jer je recept moje bake, ali malo modifikovan.




POTREBNE NAMIRNICE:




4 komada jaja
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1 šolja mleka
4 kesice vanilin šećera
2 kesice praška za pecivo
3 šolje brašna
1dl slatke pavlake
500 g sitnijih jagoda

















PRIPREMA:



Izlomiti jaja u dublju posudu i zajedno sa šećerom i vanilin šećerom umutiti u penastu masu. 

Postepeno dodavati ulje, pa mleko i svo vreme muteći mikserom. 

Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve dobro sjediniti. 

Masa treba da bude gusta ali da može kutlačom da se sipa.


Zagrejati aparat za galete, sipati 1 kutlaču smese, zatvoriti i ostaviti da se ispeče. 

Izvaditi srdašca iz aparata, odvojiti ih i slagati na tanjir. 

Postupak ponavljati sve dok ne utrošite svu smesu.


Srdašca servirati tako što po 5 složite na tanjir, ukrasite umućenom pavlakom i jagodama.

Ako više volite da ih jedete kao keks onda ih ostavite da se ohlade, spakujte u metalnu kutiju i grickajte kada poželite.















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.