Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 07. фебруар 2015.

TORTA MEDENO SRCE













POTREBNE NAMIRNICE:


- 4 kesice pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 16 kašika šećera
- 1 margarin
- 350 g keksa petitber
- 300 g medeno srce
- 500 g banane
- 200 g slatke pavlake (ili 100 g šlag krema)
- 1 štangla čokolade za dekoraciju

















PRIPREMA:



Puding rastvoriti sa delom mleka a ostatak mleka sa šećerom staviti da prokuva. Umešati puding i skuvati kašicu. U vruć puding dodati margarin i mikserom umutiti da se dobije gladak krem.

Keks petitber izlomiti na krupne komade. Banane iseći na kolutiće. Medeno srce iseckati.

U mlak puding dodati keks, medeno srce i banane. Sjediniti i sipati u kalup i oblikovati tortu. Staviti u frižider da se ohladi i stegne.

Umutiti slatku pavlaku ili šlag po uputstvu sa kesice i nafilovati tortu. Možete da tortu ukrasite dodatno čokoladom.

Seći na kocke i poslužiti.

Torta bi trebala da se pravi dan ranije da bi keks mogao da omekša i povežu se ukusi.












Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.