Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 12. децембар 2019.

TAHINI PASTA IZ DOMAĆE RADINOSTI















Tahini pastu možete sami da napravite i da vas ne košta puno jer njena cena u radnjama zdrave hrane nije zanemarljiva za kućni budžet.










POTREBNE NAMIRNICE:

- 500 g susama
- par kašika maslinovog ulja













PRIPREMA:

Susam stavite u tiganj i na nižoj temperaturi propecite samo da malo dobije boju. Vodite računa da vam ne pregori.
Ostavite da se susam ohladi.
Za dalju obradu potrebna vam je dobra seckalica ili multipraktik veće jačine.
Prebacite ohladjen susam u multipraktik i pustite da se melje. Ovaj proces traje malo duže ali budite strpljivi. Susam će proći kroz nekoliko faza u toku mlevenja ali će te na kraju dobiti finu pastu od susama. 
Ako mislite da je gusta dodajte kašiku maslinovog ulja pa miksajte dalje i dodajte ulje dok ne dobijete gustinu koju želite.
Tahini možete da posolite ili zasladite po vašem ukusu ili da ostavite tako neutralan kao što radim ja.
Koristite je kao namaz ili dodatak jelima, kolačima...
Može da zameni i jaja u jelu jer kada se zagreje u dodiru sa povrćem ona koagulira tj. zgruša se.

Pastu od susama sipajte u teglicu ili kutiju i čuvajte u frižideru. Koliko dugo može da stoji nisam sigurna jer sam je brzo upotrebila ali sigurno može do 10 dana.
















Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.