Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

среда, 25. септембар 2019.

PITA BUNDEVARA














Mislim da nema ko ne voli bundevaru a možete da je spremate na razne načine. Pošto volim da eksperimentišem evo jednog od recepata za ovu jako ukusnu pitu.



Recept je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija











Priprema: 30 minuta
Pečenje: 40 minuta
Za 8 osoba



POTREBNE NAMIRNICE:


- 500 g kora za pitu

Za fil I deo:

- 100 g putera
- 500 g rendane bundeve
- 100 g šećera
- 1 kecica C vanilin šecer

Za fil II deo:

- 4 komada jaja
- 100 g šećera
- 1 kesica C vanilin šecer
- prstohvat soli
- 1 kesica cimeta

- 40 g putera za podmazivanje
- za posipanje C šecer u prahu

























PRIPREMA:


Prvo na puteru izdinstati bundevu sa šećerom i vanilin šećerom da omekša i ostaviti da se prohladi.
Posebno odvojiti belance od žumanceta pa belance umutite sa prstohvatom soli u šam. Žumance umutiti sa šećerom i vanilin šećerom da pobeli. Dodati bundevu, cimet i šam od belanceta i dobro promešati.
Vatrostalnu činiju podmazati puterom i staviti dve kore da vire preko činije i dve unutra i svaki poprskati otopljenim puterom. Sada naneti prvi deo fila. Osam kora nagužvati i složiti u činiju. Opet naneti red fila. Preko složiti tri kore i podviti krajeve koji su ostali preko činije. Premazati pitu otopljenim puterom i iseći na 8 kocki.
Pitu staviti u rernu na 200 C stepeni da se peče oko 40 minuta.
Kada lepo porumeni i naraste gotova je.
Izvadite pitu iz rerne, pokrite i ostavite da se prohladi.
Iseći kocke po već obeleženim linijama, posuti šećerom u prahu i poslužiti.


















Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.