Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 15. октобар 2018.

ČIPKASTA TESTENINA S POVRĆEM










Ako u svojoj kuhinji imate sušeno povrće samo uz dodatak testenine i šampinjona vrlo brzo možete da napravite ovo jelo. Naravno sve ovo može da se napravi i sa svežim namirnicama.




POTREBNE NAMIRNICE:

- 400 g čipkaste testenine
- 400 g šampinjona
- 1 kašika sušenog crnog luka
- 1 kašika sušenog mešanog povrća bez soli
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 1+2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica aleve slatke paprike
- 2 kašike čipsa od bundeve
- 2 kašike začina od sušenog mešanog povrća bez soli
- 2 kašike smrznute mirodjije
- 1 šaka sušenog čeri paradajza
- 200 ml neutralne pavlake
- 1 šaka smrznutog peršuna
- po ukusu sitna morska so
- po ukusu biber
- voda



PRIPREMA:


Stavite vodu s malo soli da provri, a zatim u nju ubacite testeninu, promešati, poklopiti i skloniti sa šporeta. Posle nekih 10 do 15 minuta testenina upije vodu i omekša. Procedite je i prelite 1 kašikom maslinovog ulja.
Šampinjone oprati i iseći na listće a sitnije ostavite cele. Prebaciti ih u tiganj u koji ste sipali ostatak ulja, a zatim dodati sušeni crni luk, mešavinu suvih začina, kurkumu, so i biber. Šampinjoni će pustiti svoju vodu pa ih prodinstajte i imešajte alevu papriku.
Naliti sve vodom da ogrezne povrće, dodati čips od bundeve, zelen i mirodjiju. Ostavite da se dinsta na laganoj vatri dok povrće omekša.
Posle nekih 20 minuta, tečnost treba da ukuva, dodati sušeni čeri paradajz i neutralnu pavlaku. Promešati i ostaviti na ringli da sos baci ključ i malo se zgusne.
Na kraju umešati peršun.
Poslužiti testeninu prelivenu povrćem.

Prijatno!

Koristila sam sušeno i zamrznuto povrće, koje spremam sama. Inače sam bila u stisci s vremenom i ovo mi je dobro došlo. Svo ovo povrće može da se zameni svežim, mada ni na ovaj način jelo ne gubi na kvalitetu.


Za ovaj recept sam izgubila slike prilikom kvara kompjutera pa objavljujem stranicu iz časopisa gde je recept objavljen.







Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.