Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

субота, 20. фебруар 2016.

RAŽENI HLEB














POTREBNE NAMIRNICE:


- 1/2  kvasca 
- 300 g raženog brašna 
- 2 kašike ovsenih pahuljica 
- 1 kašika ovsenih mekinja 
- 150 ml vode
- 100 ml maslinovog ulja
- pola kašičice šećera
- pola kašičice soli 
- 2 kašike sirove golice 
- 2 kašike zdrobljenog lana
















 
PRIPREMA:





U dublju posudu stavite izdrobljen kvasac, pola količine vode sobne temperature i šećer. Kada se kvasac otopi dodajte brašno, so, ostatak vode i ulje i mikserom, nastavci za testo umesite testo. Dodajte ovsene pahuljice, mekinje, golicu i lan i sve još umesite. Testo treba da bude mekano i malo lepljivo. Testo izvadite iz vangle, oblikujte mokrim rukama i stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Uključite rernu na 250 C stepeni da se zagreje. Stavite hleb da se peče 10 minuta na 250 C stepeni pa onda smanjite temperaturu na 200 C stepeni i pecite još nekih 20 minuta da porumeni. Pečen hleb izvadite iz rerne i zamotajte u kuhinjsku krpu i ostavite da se ohladi.




BONUS SAVET:


Hleb možete da premažete uljem ili vodom pre pečenja a posle pečenja da ga poprskate hladnom vodom ali nije obavezno. U mom slučaju je bilo bez toga. Možete hleb dodatno da pospete semenkama golice. Dok se hleb peče, ako rerna nema opciju pare, stavite u rernu šerpicu sa vodom, jer će ona stvarati paru i pomoći da se hleb bolje ispeče. 








Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.