Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

среда, 30. август 2017.

PULPA OD PARADAJZA KAO DODATAK JELU









Kada cedite sok od paradajza u sokovniku ostaće vam fina pulpa koja se iskoristi za finu salatu ili kao dodatak čorbama ili jelu.



POTREBNE NAMIRNICE:

- pulpa od paradajza
- so
- peršun
- beli luk u granulama















PRIPREMA:


Posle cedjenja soka od paradajza u sokovniku ostane vam fina pulpa. Sakupite je u odgovarajuću posudu.
Štapnim mikserom pulpu dodatno usitnite u finu kašu. 
Preručite je u lonac i dodajte so po ukusu i ako volite beli luk, u mom slučaju je dodata samo so.
Stavite na uključenu rignglu i pustite da prokuva. Kuvajte još nekih 15 minuta.
Vrelo sipajte u tegle do vrha, zatvorite metalnim poklopcem. Okrenite tegle na poklopce, pokrite i ostavite da se ohlade.
Ohladjene tegle vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu.

Možete da dodate seckan list peršuna, u mom slučaju nisam.















Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.