Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 9. фебруар 2017.

BUHTLICE SA SIROM











Uglavnom pravim slatke buhtle a ovaj put sam odlučila da budu sa sirom. Prijale su nam za doručak onako mekane i mirisne, uz kefir.















POTREBNE NAMIRNICE:


- 1/2 kvasca
- 500 g brašna T-400
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice sitne morske soli
- 1 + 1 komad jaja
- 60 g + 60 g putera ili margarina
- 200 ml mleka
- 100 ml tople vode
- 300 g nemasnog sira u kriškama
- 1 dl maslinovog ulja
- 2 kašičice kima



















PRIPREMA:


U dublju posudu izdbrobiti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna i toplu vodu. Promešati i ostaviti da kvasac se pokrene. Dodati brašno, so, omekšali puter, mleko i jaje i sve umesiti mikserom, nastavci za testo, u kompaktno testo koje se odvaja od posude. Uvek ostavite 50 g brašna i mleka sa strane pa dodajte ako bude bilo potrebno. Posudu pokrite providnom folijom i ostavite da se testo duplira. Dužina stajanja zavisi od toplote prostorije. Uskislo testo nemojte mesiti ponovo već ga samo kašikom malo pritisnite da padne. Okruglu posudu, u kojoj će te peći buhtle obložite papirom i sipajte više od pola količine ulja. Sir isecite na štapiće. Rukom kidati komade testa i rastanjiti ih na dlanu, staviti komad sira i zamotati. Buhtlice stavljati u pripremljenu posudu i svaku provucite kroz ulje. Kada popunite posudu u kojoj će se peći, buhtlice premažite žumancetom. Belance ostavite i upotrebite za nešto drugo. Pospite kimom i stavite komadiće putera na svaku buhtlicu. Dodatno ih odozgo i posolite. Ostavite da se odmore a za to vreme zagrejte rernu na 200 C stepeni, ja koristim topli vazduh. Stavite buhtlice da se peku dok ne porumene i odvoje se od papira, oko 30 do 40 minuta, što opet zavisi od vaše rerne. Pečene izvadite i pokrite kuhinjskim ubrusom da se prohlade. Posle nekih 10 minuta ih izvadite iz papira i odvojite. Poslužite tople, mada su mekane i ukusne i kada se ohlade.













Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.