POTREBNE
NAMIRNICE:
-
½
kocke kvasca
-
1
kašičica šećera
-
2
kašičice morske soli
-
3
kašike maslinovog ulja
-
200
ml mleko
-
400
g brašna
-
1
kašičica jabukovog sirćeta
PRIPREMA:
Kvasac sa šećerom
potopiti u toplo mleko da se otopi.
Dodati brašno,
morsku so, maslinovo ulje i jabukovo sirće i mikserom, nastavci za testo,
zamesiti testo. Ako se testo lepi, dodati još malo brašna sve dok testo ne
počne da se odvaja od posude i formira se u loptu.
Pokriti providnom folijom i ostaviti da se duplira.
To može da bude nekih 30 do 50 minuta što zavisi od toplote prostorije u kojoj
stoji testo.
Uskislo testo
promešati mikserom i izručiti na radnu
površinu posutu brašnom. Testo podeliti na 8 delova.
Provaljati testo
rukama i formirati 8 loptica. Složiti ih u obliku cveta, sa malim
razmakom, u okruglu tepsiju obloženu
papirom za pečenje.
Ostaviti testo da
se odmara dok rernu zagrejete na 200 C stepeni.
Cvet namazati
vodom i svaki probosti viljuškom i staviti da se peče.
Posle nekih 15
minuta otprilike, kada testo porumeni izvaditi ga iz rerne. Poprskati hladnom
vodom i pokriti. Osrtaviti da se prohladi.
Cvet izvaditi iz
tepsije, odvojiti od papira i ostaviti da se skroz ohladi.
Razdvojiti svet
na loptice i poslužiti uz glavni obrok ili nafilovati ih kao sendvič.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.