Još jedan kolač od starog hleba, obogaćen kokosom i jajima. Vrlo ukusna poslastica, koja zaslužuje da se nadje na našim trpezama.
POTREBNE NAMIRNICE:
– 1/2 starog hleba
– 6 komada jaja
– 100 g šećera
– 50 ml + 1 kašika ulja
– 1 kesica vanilin šećera
– 100 g + 4 kašike kokosa
– 6 komada jaja
– 100 g šećera
– 50 ml + 1 kašika ulja
– 1 kesica vanilin šećera
– 100 g + 4 kašike kokosa
– 2 šolje vode /1 šolja 2 dl/
– 1 šolja šećera
– 2 kesice vanilin šećera
– na vrh noža limuntusa ili sok od pola limuna
PRIPREMA:
Hleb
iskidajte na male komadiće i stavite u dublju posudu. Jaja izlomite u drugu
posudu, dodajte ulje, šećer i vanilin šećer i viljuškom umutite. Sjedinite hleb i smesu od jaja i dobro promešajte.
Sada dodajte
kokos sve sjedinite i sipajte u podmazanu vatrostalnu činiju i poravnajte.
Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 200″C.
Kada
porumeni izvadite i prelijte sirupom, koji ste skuvali od spremljenih
sastojaka za sirup, s tim što sirup ne sme da bude gust već kuvan tek
toliko da se otopi šećer i postigne ukus. Pečen kolač prelijte sirupom i
pospite sa 4 kašike kokosa. Ostavite da hleb upije sirup i ohladi se.
Secite na
parčad i služite posuto čokoladom u prahu i prah šećerom.
Savet: Sirup
treba da preliva kolač, učiniće vam se da je previše tečnosti,
ali nije. Kolač upije sav sirup i bude softan.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.