Da papaline mogu da budu spremljene u rerni i na taj način izbegnete prženje istih u puno ulja, zaprljan šporet i miris ribe koji se teško ukljanja, dokaz je moj eksperiment. Naravno da je uspelo i sada mogu da ih često i brzo spremim a bez velikog haosa u kuhinji.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 kg papalina (sveže ili zamrznute)
- 2 kašike suvog biljnog začina bez soli
- po ukusu so
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 2 kašike brašna ili prezle
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kurkume
- limunov sok
- peršunov list
PRIPREMA:
Zamrznute papaline stavite u dublju posudu i pomešajte ih sa svim navedenim sastojcima osim peršuna.
Dobro sve promešajte da riba dobro poprimi sve ukuse.
Tepsiju obložite papirom za pečenje i preručite začinjenu ribu.
Pecite je u zagrejanoj rerni na 200 C stepeni, uz ventilator, da porumene. To je oko 20 minuta.
Pečene papaline pospite peršunom.
Servirajte uz prilog po želji.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.