Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

субота, 16. децембар 2017.

INTEGRALNE PALAČINKE












Ko ne voli palačinke? Ideja za testo za palačinke ima bezbroj. Ovaj put sam isprobala sa kukuruznim brašnom. Bile su malo deblje ali mi tako volimo. Uz dodatak džema od dženerika, koji malo kisi, i lešnika su bile odličan desert, mada mogu da se filuju nekim slanim nadevom. Ovaj put  smo ih pojeli kao slatke.








POTREBNE NAMIRNICE:

- 2 šolje integralnog belog kukuruznog brašna (šolje od 2dl)
- 2 šolje ovsenog brašna
- 2 šolje mekog speltinog brašna
- 1 šolja belog pšeničnog brašna T400
- 1 jaje + 3 žumanca
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 mala kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- oko 5 šolja tople vode
- DŽEM OD RINGLOVA 
- lešnici
















PRIPREMA:


U dublju posudu staviti jaje i žumance sa solju i umutite ih žicom, ručno. Postepeno dodajte toplu vodu i mutite da se dobije pena. Dodajte sve suve sastojke i dobro sjedinite da se dobije kompaktno testo ni retko ni gursto. Ako je testo gusto dodajte još tople vode. Na kraju umešajte ulje. Ostavite testo 30 minuta da miruje.
Zagrejte tiganj za palačinke, pokapajte po nekoliko kapi maslinovog ulja i izlite kutlaču smese. Pecite sa obe strane svaku palačinku. Složite ih na veći tanjir.
Filujte po želji slatkim ili slanim nadevom. Mi smo ih ovaj put jeli sa džemom od ringlova, po mom receptu, DŽEM OD RINGLOVA i lešnicima.
Ako ih niste sve pojeli pokrite ih providnom folijom tako da mogu i sutradan da se pojedu a ostanu mekane.











Prijatno!











Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.