Interesantan kolač sa kokosom, preliven čokoladom a u posnoj varijanti sigurno će vam se dopasti a nije ni malo zahtevan za pravljenje.
Recept je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija.
.
Priprema: 5 + 15 minuta
Pečenje: 30 minuta
Za 12-15 parčića
POTREBNE NAMIRNICE:
Za koru:
- 2 kašike čia semenki + 4 kašike tople vode
- 150 g šećera
- 200 ml mleka od kokosa
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- 1 kesica C prašak za pecivo
- 2 kašike C kakao prah
Za fil:
- 500 ml mleka od kokosa
- 100 g C kokosovo brasno
- 6 kašika šećera
- 1 kesica C vanilin šecer
- 4 kašike C psenicni griz
Za glazuru:
- 100 g posne crne čokolade
- 3-4 kašike ulja
PRIPREMA:
Prvo uključite rernu na 200 C stepeni da se zagreva.
Potopiti čia semenke u toploj vodi i ostaviti oko 15 minuta da nabubre.
Sada skuvati fil tako što u mleko od kokosa dodati šećer, kokos i griz i staviti na ringlu da se skuva i dobije gusta kaša ( kada se kašikom prodje kroz fil treba da se vidi trag). Skloniti sa ringle i ostaviti sa strane dok se napravi kora.
U odgovarajuću posudu staviti natopljene čia semenke, šećer, mleko od kokosa i ulje pa sve to dobro umutite mikserom da se šećer otopi.
Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve dobro ujednačiti. Testo podeliti na dva dela i u jedan stavite kakao.
U manji pleh, koji je obložen papirom za pečenje sipati prvo tamni deo i staviti u zagrejanu rernu na 10 minuta da se uhvati korica.
Izvaditi polu pečenu koru i naneti fil od kokosa i griza. Preko rasporediti svetli deo testa i vratiti u zagrejanu rernu i nastaviti pečenje još oko 20 minuta. Za svaki slučaj proverite koru uz pomoć čačkalice.
Pečen kolač osloboditi od papira i preliti glazurom koja se pravi od čokolade i ulja tako što se istopi na pari.
Ostaviti da se kolač ohladi.
Seći na kocke i poslužite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.