Jednostavan recept koji se brzo sprema a tako sočan i obogaćen voćem. Ovakav kolač ne može a da vam se ne dopadne pogotovo ako volite kupine i čokoladu.
Post je uradjen u saradnji sa C Slatka tradicija
Priprema: 10 minuta
Pečenje: 40 minuta
Za 12 parčića
POTREBNE NAMIRNICE:
- 4 komada jaja
- 150 g C šecer u prahu
- 1 kesica C vanilin šecer
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- 1 kesica C prašak za pecivo
- 400 g kupina
Još je potrebno:
- 2 kašike C slatki kakao
- 1 kašika ulja
- C šecer u prahu za posipanje
PRIPREMA:
Umutiti šicom, ručno, jaja sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Dodati ulje, jogurt, promešati i dadati brašno sa praškom za pecivo. Sve lepo sjediniti.
Testo sipati u kalup za hleb, duguljasti, obložen vlažnim papirom za pečenje. Preko poredjati kupine i pritisnuti ih malo u testo.
Kalup sa testom staviti u zagrejanu rernu na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. Pecite oko 40 minuta. Na polovini pečenja isključiti gornji grejač da kolač odozgo ne bi pregoreo. Ne brinite, pošto topli vazduh cirkuliše kolač će se lepo ispeći a odozgo neće pregoreti.
Pre nego izvadite kolač proveriti čačkalicom da li je pečen. Ako je čačkalica suva kolač slobodno izvadite iz rerne i kalupa.
Staviti kuhinjsku krpu pa kolač zajedno sa papirom i ostavite da se ohladi.
Napravite tečnu čokoladu od slatkog kaka i ulja koje zagrejte na niskoj temperaturi da se lepo sjedini. Ako je suvo dodati još malo ulja.
Kada se kolač ohladi posuti šećerom u prahu i čokoladom.
Seći parčiće i svako dodatno preliti čokoladom.
Prijatno!