Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 6. август 2019.

INTEGRALNE AMERIČKE PALAČINKE OD VIŠE VRSTA BRAŠNA KAO GIBANICA











Da integralne američke palačinke mogu da budu odlična zamena za kore za gibanicu je dokaz i ovaj moj recept. Palačinke sam pravila po mom receptu za  INTEGRALNE AMERIČKE PALAČINKE OD VIŠE VRSTA BRAŠNA...

Za palačinke sam koristila brašno je od Vega adm doo iz Čente.











POTREBNE NAMIRNICE:

- 9 komada INTEGRALNE AMERIČKE PALAČINKE OD VIŠE VRSTA BRAŠNA...

 Za nadev:

- 300 g sira urda
- 500 ml neutralne pavlake
- 300 ml kisele pavlake
- po ukusu sitne morske soli
- 4 kašike maslinovog ulja
- po ukusu sušena mirodjija
- 1 kašika sušenog vlašca
- susam za posipanje 

















PRIPREMA:

Prvo uključite rernu da se zagreva na 200 C stepeni dok slažete gibanicu.

Za gibanicu će vam trebati vatrostalna činija koju malo namažite maslinovim uljem.

Pripremite nadev od sira urda, koji je već izmrvljen, kisele pavlake, neutralne pavlake, maslinovog ulja i začina. Ako nešto od začina ne volite vi stavite po vašem ukusu. Sve dobro izmešajte u kompaknu smesu.

U vatrostalnu činiju stavite tri palačinke, gde slobodno jednu iskidajte da popunite praznine. Preko sipajte trećinu fila. Opet stavite tri palačinke i drugi deo fila. Ponovite ovo i treći put s tim što kao zadnje treba da vam bude treći deo fila.

Ovako složenu gibanicu pospite obilno susamom i stavite da se peče oko 30 do 40 minuta, što zavisi i od vaše rerne. Gibanica je gotova kada lepo porumeni.

Pečenu gibanicu izvadite iz rerne, pokrite i ostavite da se ohladi. Secite na parčiće po želji i poslužite.


















Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.