Američke palačinke sa više vrsta brašna mogu da se jedu ovako sa nadevom po želji a mogu da budu i podloga za gibanicu. Napravila sam integralne američke palačinkeod više vrsta brašna a onda ih pretvorila u gibanicu jer jela mi se gibanica a nisam imala kore. Evo recepta za palačinke a za dalje vam treba malo kreativnosti što se može videti kroz moj recept za gibanicu INTEGRALNE AMERIČKE PALAČINKE OD VIŠE VRSTA BRAŠNA KAO GIBANICA .
Za ovaj recept zahvaljujem Vega adm doo, Spelta Jokić kao i C Slatka tradicija.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 2 komada jaja
- 1 mala kašičica sitne morske soli
- 1 kesica C vanilin šecer
- 1 kesica C prašak za pecivo
- 1 šolja brašna od leblebije ( 2 dl)
- 2 šolje heljdino integralno brašno
- 1 šolja pirinčano belo brašno
- 1 šolja meko speltino brašno
- 4 kašike maslinovo ulje
- oko 1 l topla voda
PRIPREMA:
Brašno od leblebija sam sama napravila tako što sam pečene leblebije samlela u mlinu za kafu.
U dublju posudu izlomite jaja, dodajte sitnu morsku so i umutite, ručno, žicom da postanu penasta. Mutite jaja uz postepeno dodavanje oko 4 dl tople vode.
Kada jaja zapene dodajte sva brašna, vanilin šećer i prašak za pecivo. Promešajte da se sve sjedini u gusto testo. Ako je potrebno dodajte još malo tople vode. Dodajte maslinovo ulje i promešajte.
Sada dolijte toplu vodu toliko da se dobije žitko testo malo gušće nego za obične palačinke. Ostavite testo oko 30 minuta da stoji i odmori se.
Zagrejte teflonski tiganj, ako imate mali, ako ne onda koji imate. Stavite kašičicu ulja i kutlačom za supu uzimajte testo i sipajte na sredinu tiganja. Jedna kutlača testa je za jednu palačinku. Kada testo sipate u tiganj ono se samo razlije koliko treba i ujedno se hvata donja kora na palačinkama. Ostavite palačinku da se prži dok se ne pojave balončići, koji popucaju, sa gornje strane. Okrenite palačinku i sačekajte nekih pola minuta i palačinka je gotova. Ovo ponavljajte dok ne potrošite svo testo.
U tiganj ulje dodajte samo prvi put. Palačinke odlažite na tanjir koji držite na toplom, može i na šporetu. Pržite ih na srednjoj temperaturi, kod mene je to na 7 a ide do 9. Vi prilagodite temperaturu prema vašem šporetu.
Palačinke mažite po želji slanim ili slatkim nadevom a možete da ih iskoristite za pravljenje gibanice kao što sam ja uradila.
U postupku pripreme se vide dve različite posude u kojima je testo za palačinke a to je zato što sam napravila više testa pa sam odručila deo a deo ostavila u frižider za sutradan.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.