Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 7. мај 2020.

SEMIFREDO













Semifredo ili sladoled torta je jednostavna za pravljenje a jako ukusna letnja poslastica.






Priprema > 30 minuta
Lako za pripremu
Za 2 torte




POTREBNE NAMIRNICE:

- 6 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 200 g bele čokolade
- 500 ml slatke pavlake
- 2 kesice krem fiksa
- 150 + 50 g crne čokolade
- 2 kašike tečnog ekstrata vanile
- 300 g džema od narandže
- 200 g kockastog keksa












PRIPREMA:

Žumanca sa šećerom skuvati na pari, oko 15 minuta i dodati izlomljenu belu čokoladu. Mešati dok se čokolada otopi.
Posebno umutiti slatku pavlaku sa krem fiksom. U šlag dodati krem sa žumancima i čokoladom i vanilu te dobro mikserom sjediniti.
Masu podeliti na tri dela.
U prvi deo dodati 150 g iseckane čokolade.
U drugi deo umešati 50 g otopljene čokolade.
U treći deo dodati džem i sjediniti.
Duguljasti kalup za kolače obložiti providnom folijom i ostaviti malo folije preko kalupa.
Na dno sipati prvo deo sa džemom pa složiti nekoliko keksa sa razmakom i utisnuti ih u krem.
Sada staviti red braon krema.
Ponoviti krem sa džemom, pa keks.
Na kraju staviti red krema sa seckanom čokoladom i završite sa redom keksa.
Prekriti sve folijom koja je ostala preko kalupa i odložiti u zamrzivač na nekoliko sati.
Kada se zamrzne izvaditi iz kalupa na tacnu i skinuti foliju.
Ukrasiti po želji i poslužiti.












Prijatno!