OREO ČIZ TORTA
Oreo keks svi vole pa i ja. Zato sam odlučila da isprobam nešto novo i napravim ovu oreo čiz tortu.
Recept je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija
Priprema 30 minuta
Za 16-20 parčića
Potrebno je:
Za koru
300 g oreo mlevenog keksa
100 g putera istopljenog
70 ml mleka
Za fil
250 ml slatke pavlake
400 g neslanog krem sira
150 g C šecer u prahu
100 g mrvljeni oreo keks
1 kesica C vanilin šecer
100 g bele čokolade
2 kesice c želatin
8 kašika vode
Još je potrebno
oreo flips za red unutra i okolo (1 kesa)
100 g mrvljeni oreo keks za odozgo
ćokoladna jaja, bubamare, šarena jaja (bombone), oreo keks
Priprema:
Za koru u jednu posudu stavite mleveni keks, otopljen puter i mleko i sve umesite rukom da se poveže. Smesu rasporedite u kalup i poravnajte.
Za fil umutite slatku pavlaku ne previše. Posebno pomešajte sir sa prah šećerom i vanilin šećerom.
Želatin potopite u hladnu vodu i kada nabubri za nekih 10-tak minuta, zagrejte.
Otopite na pari belu čokoladu i pomešajte sa želatinom.
Želatin i belu čokoladu umešajte u smesu sa sirom a onda sve sjedinite sa umućenom slatkom pavlakom i kratko najmanjom brzinom mikserom promešajte.
Fil podelite na 2 dela i u jednu polovinu dodajte mrvljeni keks, dok drugi beli deo podelite na 3 dela.
Sada preko kore stavite deo belog fila i složite oreo flips, opet nanesite beli fil pa sav fil sa keksom i preko treći deo belog fila.
Okolo složite oreo flips.
Tortu ukrasite mrvljenim oreo keksom, čokoladnim jajima, šarenim bombonama, bubamarama i oreo keksom.
Ohladite u frižideru do sutradan.
Poslužite i uživajte!