Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

субота, 23. децембар 2017.

SUVI GRAŠAK












Obožavam suvi grašak i to je jelo koje uglavnom kuvam u zimskom periodu. Volim da ubacim u jelo preprženu suvu kobasicu, mada može da se kuva u posnoj varijanti i posluži uz salatu po želji. Uz suvi grašak dodam i heljdu i dodatno obogatim jelo.









POTREBNE NAMIRNICE:


- 500 g suvog graška
- 100 g pečene heljde u zrnu
- 1 glavica crnog luka iseckana
- 1 kašika začina od sušenog povrća bez soli
- 1 kašičica kurkume
- na vrh noža djumbir u prahu
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica sitne morske soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 300 g dimljene kobasice isečene na kolutove
- list peršuna
- pola veze seckanog vlašca



















PRIPREMA:


U odgovarajućoj posudi na maslinovom ulju prodinstajte crni luk. Dodajte beli luk u granulama, djumbir, kurkumu, začin od sušenog povrća bez soli, sitnu morsku so i opranu i ocedjenu pečenu heljdu. Sve još malo propržiti i dodati suvi grašak, koji ste prethodno oprali i ostavili 1 sat u vreloj vodi.
Naliti vodom da ogrezne i kuvati dok se suvi grašak i heljda ne skuvaju. Dodatno začinite solju, ako je potrebno, dodati seckan peršun i vlašac. 
Ovo je u posnoj varijanti.
Za mrsno jelo kobasicu propržiti u tiganju, na suvo bez ulja. U gotovo jelo ubaciti kobasice, promešati i toplo poslužiti kao glavno jelo.


















Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.