Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

петак, 15. децембар 2017.

POSNI KOKOS ČUPAVCI NA MOJ NAČIN















Ako nemate puno vremena za pravljenje čupavaca, pojednostavite to ovako kako sam ja uradila na brži i jednostavniji način.









Sastojci za testo:

– 30 kašika brašna
– 20 kašika šećera
– 20 kašika ulja
– 2 kesice praška za pecivo
– 30 kašika vode
– 2 kesice vanilin šećera


Sastojci za preliv:
 
– 50 g kakaa
– 0,5 dcl vode
– 150 grama posnog margarina
– 100 g šećera


I još:

– 50 g kokosa

























PRIPREMA:

  1. U dublji sud stavite brašno, šećer, vanilu i prašak za pecivo, žicom promešajte. Dodajte ulje i vodu, pa mikserom dobro sjediniti u glatsku smesu.
  2. Testo izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i staviti u zagrejanu rernu na 200°C da se ispeče. Kada porumeni i odvoji se od ivica papira, kolač je gotov. Izvadite ga iz rerne i pleha, odvojite od papira i vratite u isti pleh, a i nemorate.
  3. Dok se kolač peče, pripremite preliv tako što pomešate kakao, šećer, margarin i vodu, te na laganoj vatri zagrejete da se margarin istopi i masa poveže.
  4. Kolač isecite na kocke i sipajte preliv preko kolača, prvo izmedju redova. Malo nožem razdvojite kocke izmedju redova, da kolač upije preliv, ostatak sipajte da prekrijete kolač.
  5. Odozgo pospite kokos i ostavite da kolač upije sav preliv i ohladi se.
  6. Kada se kolač ohladi vaditi kocke i poslužiti.













Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.