Ovo je jednostavan kolač koji se brzo
sprema a može i ukus da mu se menja. Ako ne volite kakao upotrebite
ekstrat nekog voća ili jednostavno ostavite belo bez dodavanja bilo kog
ukusa, osim kokosa.
3 komada jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
12 kašika mleka
1 kašika ulja
1 kesica praška za pecivo
12 kašika šećera
12 kašika brašna
12 kašika mleka
1 kašika ulja
1 kesica praška za pecivo
5 dl mleka
12 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
4 kašike griza
2 kašike kakaoa
100 gr kokosovog brašna + 4 kašike kokosovog brašna
150 gr margarina
12 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
4 kašike griza
2 kašike kakaoa
100 gr kokosovog brašna + 4 kašike kokosovog brašna
150 gr margarina
PRIPREMA:
Umutite jaja sa šećerom, da budu
penasta, dodati ulje, mleko, brašno pomešano sa praškom za pecivo i
lagano sve sjedinite. Sipajte testo u tepsiju veličine 40×25 obloženu
peki papirom i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200″C.
Za oko 20 minuta je gotovo, ali proverite čačkalicom pa ako se ne lepi
onda je gotovo. Dok se kora peče stavite mleko da se kuva, dodajte
šećer, vanilu i griz i mešajte da se griz skuva pazeći da se ne zgrudva.
U vreli fil dodajte kakao i margarin i dobro sve promešajte da se
sjedini. Na kraju dodajte kokos i sve promešajte. Vruć fil izručite na
koru i ravnomerno ga rasporedite. Odozgo pospite kokosom. Seći na kocke
dok je još toplo i služiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.