Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

среда, 15. јул 2020.

KOMPOT OD TREŠANJA












Kada dobijete trešnje, ili imate veću količinu svojih možete napraviti džem, kolače, sok ali i kompot. Tako sam i ja pošto sam dobila trešnje napravila džem i deo iskoristila za kompot.

Recept je uradjen u saradnji sa  C Slatka tradicija.
                           .


Priprema: 2 sata
Za 5 velikih tegli



POTREBNE NAMIRNICE:

- 4 kg trešanja
- 2 kesice  C vanilin šecer 
- 1 kesica  C limuntus 
- 4 kašike šećera
- 4 dl vode















PRIPREMA:

Trešnje oprati i očistiti od drški i koštica. Staviti ih u pekač, dodati vanilin šećer, limuntus i vodu. Staviti poklopac od pekača i sve staviti u rernu na 160 C stepeni, sa ventilatorom, da se zagreva 1 sat. Izvaditi iz rerne, promešati i probati da li je potrebno dodati šećer. U mom slučaju je trebalo da se doda šećer. Vratiti u rernu ponovo kuvati još 1 sat.
Vrelo kuvano voće sipati u sterilisane tegle do vrha, zatvoriti poklopcima i okrenuti naopako. Pokriti i ostaviti da se tegle ohlade. Vratiti u prvobitni položaj i odložiti u ostavu.
Kada zahladi prijaće vam.










Prijatno!





уторак, 14. јул 2020.

SLADOLED TORTA JEDNOSTAVNA











Ako vam se jede sladoled a u kući imate kesice C Eskimko sladoleda lako i brzo će te napraviti ovu sladoled tortu.


Recept je uradjen u saradnji sa   C Slatka tradicija.
                             .



Priprema: 20 minuta
Za 20 kocki
Lako


POTREBNE NAMIRNICE:

- 1 kesica Eskimko sa ukusom vanilina
- 1 kesica  Eskimko sa ukusom cokolade
- 600 ml mleka
- 60 komada četvrtastog keksa
- sok ili mleko za kvašenje keksa



PRIPREMA:

Potrebne su vam 3 posude za mućenje. U svaku stavite po kesicu sladoleda i 2 dl mleka. Umutiti svaki od sladoleda mikserom.
U dublju kutiju složiti red keksa, prethodno umočen u sok ili mleko pa sipati sladoled od vanile. Opet stavite red keksa pa sladoled od čokolade, pa red keksa i sladoled od jagode. Završite sa redom keksa. Poklopiti kutiju i staviti u zamrzivač da se zamrzne.
Seći na kocke po redovima koji prate keks i poslužite.


Prijatno!















PUDING DESERT SA VOĆEM U ČAŠI











Lagana voćna poslastica u čaši u kombinaciji sa pudingom i šlagom i raznim voćem je osvežavajuća a može se praviti u bilo koje doba godine s obzirom da sada u prodaji tokom cele godine imamo sve vrste voća, mada mogu da se prave razne kombinacije.

Recept je nastao u saradnji sa  C Slatka tradicija




Za 6 osoba
Lako za pripremu
Vreme pripreme: 30 minuta bez hladjenja



POTREBNE NAMIRNICE:

- 2 kesice  C puding sa ukusom vanilina

- 4 kašike C šecer u prahu 
- 1+1 kesica C šlag krem beli 
- 6 dl + 2 dl hladnog mleka
- 200 g jagoda
- 200 g kivija
- 12 kašika mlevenog keksa
- čokoladne mrvice za ukrašavanje
- kokosove ljuspice za ukrašavanje



PRIPREMA:

U dublju posudu staviti šlag i 2 dl mleka te umutiti i podeliti na 2 dela. Ostaviti u frižider da se hladi.
Posebno skuvati puding u mleku sa šećerom i ostaviti da se ohladi pokriven providnom folijom.
U ohladjen puding dodati polovinu šlaga i izmešati dobro.
Voće oprati, očistiti i iseći jagode na listiće a kivi na kružiće. Deo voća ostaviti za ukrašavanje.
Uzeti čaše i u svaku na dno staviti keks pokvašen sa malo mleka. Dodati sloj krema od pudinga, voće, šlag, i sve ponoviti ako ima mesta u čaši. Ako su čaše manje onda stavite sve po jednom. Odozgo ukrasite voćem i čokoladnim mrvicama i kokosovim ljuspicama.
Ohladite i poslužite.



Prijatno!