Jednostavno
za pravljenje a možete kao fil da koristite šta imate u kući.
SASTOJCI:
– 1 manja kocka svežeg kvasca
– 2 šolja tople vode
– 2 šolje brašna
– 1 kašičica šećera
– 1 kašičica soli
– 2 kašike ulja
– 200 g šunke ili parizera
– 200 g kačkavalja
– 1/2 tegle paprike u senfu /iz zimnice
– 2 kašičice origana
– 2 šolja tople vode
– 2 šolje brašna
– 1 kašičica šećera
– 1 kašičica soli
– 2 kašike ulja
– 200 g šunke ili parizera
– 200 g kačkavalja
– 1/2 tegle paprike u senfu /iz zimnice
– 2 kašičice origana
PRIPREMA:
U
odgovarajućoj posudi rastopite kvasac sa šoljom tople vode, šećerom i 2
kašike brašna. Sada dodajte ostatak vode i brašna, so i ulje i mikserom,
nastavci za testo, umutite testo koje treba da bude gušće nego za
palačinke. Tepsiju obložite papirom za pečenje i izlijte polovinu smese.
Odozgo narendajte šunku, zatim kačkavalj i rasporedite u gomilicama
papriku sa senfom i pospite origanom. Preko sipajte ostatak testa i
ostavite da nadodje oko pola sata. Za to vreme zagrejte rernu na 200°C i
stavite picu da se peče. Kada porumeni i odvoji se od papira, za oko
pola sata do 40 minuta, izvadite je iz rerne, poprskajte sa malo hladne
vode, pokrite krpom i ostavite da se prohladi. Seći na kocke i služiti.
Prijatno!
Savet:
paprika u senfu je iz zimnice, a vi možete da je napravite za ovu priliku
tako što 2 paprike isečete na štapiće I obarite u malo slane vode. Ocedite je i
pomešajte sa 4 kašike senfa i 1 dl ulja, koje ste mikserom umutili u
majonez, ili stavite ajvar ili nešto što može po vašem ukusu da bude
zamena.
Prijatno!
Dopad ami se ova ideja o skrivenoj pizzi. Volim enobične recepta
ОдговориИзбришиDubravka, ovaj recept je nastao još 2012. godine, kada je i objavljen u časopisu Pošalji recept. Desilo se da mi je recept ukraden pre nekoliko dana i objavljen pod tudjim imenom na jednom sajtu. Ta osoba je ukrala recept u totalu i tekst i sliku. Nisam mogla da verujem ali je verovatno mislila da to neće videti onaj koji treba ali eto videla sam jer i ja objavljujem recepte preko njih a da taj recept im nikada nisam poslala. Nije bio objavljen ni na blogu. Nekako je promako tako da sam ga sada objavila. Jednostavan je za pripremu i to je po principu parola snadji se. Veoma je ukusan pogotovo mu daje šmek deo sa paprikom. Ja sam to nazvala tako jer se praktično ne vidi fil tako da neko ko je probirljiv kada proba dopašće mu se ukus ako bi se recimo premišljao da li da proba ako zna da sam stavila papriku iz zimnice. Dovoljno je samo da budeš malo kreativan i od malo materijala napravićeš nešto ukusno i da svi budu siti.
Избриши