POTREBNE NAMIRNICE:
-
1
kocka kvasca
-
500 g
brašna
-
300
ml mleka
-
1
kašičica soli
-
1
kašičica šećera
-
2
komada jaja
-
1
kašika jabukovog sirćeta
-
ulje
za prženje
-
prah
šećer
PRIPREMA:
U dublju posudu
izmrviti kvasac, dodati šećer i malo brašno, pola količine mlakog mleka.
Promešati i ostaviti da kvasac nadodje.
Dodati umućena
jaja, ostatak mleka i brašna i jabukovo sirće.
Mikserom,
nastavci za testo umutiti testo. Treba da bude žitko, gušće nego za palačinke.
Ostaviti testo na
toplom da se udupla.
U dubljoj šerpici
zagrejati ulje za prženje, samo pazite da vam ulje ne pregori. Ja mešam
maslinovo i suncokretovo ulje i uključenu ringlu na 7, ide do 9.
Testo nemojte da
mešate samo kašikom, koju umačite u vruće ulje, vadite testo i stavljajte u
zagrejano ulje da se prži. Veličinu uštipaka odredite sami.
Kada porumene sa
jedne strane okrenite ih da porumene i sa druge strane.
Uštipke vadite u
činiju u koju ste stavili salvete da pokupe višak ulja.
Tople uštipke
pospite prah šećerom i poslužite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.