Svi znaju za stare dobre galete. Sada se peku u savremenim aparatima na struju i imaju oblik cveta ili srca. recept sam nazvala BAKINA SRDAŠCA jer je recept moje bake, ali malo modifikovan.
POTREBNE NAMIRNICE:
4 komada jaja
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1 šolja mleka
4 kesice vanilin šećera
2 kesice praška za pecivo
3 šolje brašna
1dl slatke pavlake
500 g sitnijih jagoda
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1 šolja mleka
4 kesice vanilin šećera
2 kesice praška za pecivo
3 šolje brašna
1dl slatke pavlake
500 g sitnijih jagoda
PRIPREMA:
Izlomiti
jaja u dublju posudu i zajedno sa šećerom i vanilin šećerom umutiti u
penastu masu.
Postepeno dodavati ulje, pa mleko i svo vreme muteći mikserom.
Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve dobro sjediniti.
Masa
treba da bude gusta ali da može kutlačom da se sipa.
Zagrejati
aparat za galete, sipati 1 kutlaču smese, zatvoriti i ostaviti da se
ispeče.
Izvaditi srdašca iz aparata, odvojiti ih i slagati na tanjir.
Postupak
ponavljati sve dok ne utrošite svu smesu.
Srdašca
servirati tako što po 5 složite na tanjir, ukrasite umućenom pavlakom
i jagodama.
Ako više volite da ih jedete kao keks onda ih ostavite da se ohlade, spakujte u metalnu kutiju i grickajte kada poželite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.