POTREBNE NAMIRNICE:
1/4 svežeg kvasca
2 šolje brašna
1 kašičica soli
2 kašike šećera
2 kašike ulja ili margarina
2 dl mleka
4 komada jaja
tegla džema od šljiva
prah šećer
2 šolje brašna
1 kašičica soli
2 kašike šećera
2 kašike ulja ili margarina
2 dl mleka
4 komada jaja
tegla džema od šljiva
prah šećer
PRIPREMA:
Napraviti
kiselo testo od brašna, kvasca, soli, šećera i mleka, tako što u par
kašika mleka rastopite kvasac, dodate šećer i kad se otopi dodati brašno, so i
ulje.
Mleko dodajte postepeno da se dobije testo malo gušće.
Dodati
jaja i mikserom, nastavci za testo, umutiti da se dobije retka masa
malo gušća nego za palačinke. U dublju tepsiju staviti papir za pečenje i
sipati pola testa.
Odozgo staviti džem od šljiva (može koji
imate), preko sipati ostatak testa, malo viljuškom prošarati kroz testo i
ostaviti da nadodje da se količina duplira, otprilike oko 1 sat.
Zagrejati rernu na 200°C I staviti kolač da se peče. Kada porumeni,
smanjiti temperaturu na 180°C i peći oko 45 minuta.
Pečen kolač izvaditi
iz rerne, poprskati sa malo hladne vode, pokriti i ostaviti da se
prohladi.
Seći na kocke, posuti prah šećerom i služiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.