Recept učestvuje u igrici Ajme, koliko nas je .
Odlična kombinacija kakao praha i belih trešenja je dala jedan izuzetno ukusan i neobičan kolač.
POTREBNE NAMIRNICE:
– 6 komada
jaja
– 1 čaša šećera
– 1 kesica vanilin šećera
– 3/4 čaše ulja
– 1 čaša kiselog mleka
– 2 čaše brašna
– 1 kesica praška za pecivo
– 3 kašike kakao praha
– 500 g očišćenih belih trešanja
– 1 čaša šećera
– 1 kesica vanilin šećera
– 3/4 čaše ulja
– 1 čaša kiselog mleka
– 2 čaše brašna
– 1 kesica praška za pecivo
– 3 kašike kakao praha
– 500 g očišćenih belih trešanja
PRIPREMA:
Umutiti jaja
sa šećerom, vanilin šećerom da budu penasta, dodavati postepeno ulje i mutiti.
Na kraju dodati kiselo mleko i promešati.
Dodati brašno pomešano sa praškom za
pecivo i kakao prahom i sve dobro sjediniti mikserom, najmanja brzina.
Testo izručiti
u kalup obložen peki papirom, poredjati odozgo trešnje i staviti da se peče u
zegrejanu rernu na 200″C.
Posle pola sata, otprilike, proveriti kolač
probadanjem čačkalicom da li je pečen, pa ako ima tragova na čačkalici smanjiti
temperaturu na 180″C i dopeći kolač, a ako nema tragova testa kolač je gotov i
možete da ga izvadite iz rerne.
Ostaviti da
se kolač malo prohladi, odvojiti ga od papira za pečenje i staviti na tacnu za
služenje.
Secite na parčad, ukrasite šlagom ili prah šećerom i poslužite.
Savet: Kolač
je najbolji dok je mlak, ali je dobar i kada se potpuno ohladi.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.