Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 04. март 2016.

KOLAČ SA BELIM TREŠNJAMA











Recept učestvuje u igrici Ajme, koliko nas je .



Odlična kombinacija kakao praha i belih trešenja je dala jedan izuzetno ukusan i neobičan kolač.



POTREBNE NAMIRNICE:




– 6 komada jaja
– 1 čaša šećera
– 1 kesica vanilin šećera
– 3/4 čaše ulja
– 1 čaša kiselog mleka
– 2 čaše brašna
– 1 kesica praška za pecivo
– 3 kašike kakao praha
– 500 g očišćenih belih trešanja















PRIPREMA:



Umutiti jaja sa šećerom, vanilin šećerom da budu penasta, dodavati postepeno ulje i mutiti. 

Na kraju dodati kiselo mleko i promešati. 

Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakao prahom i sve dobro sjediniti mikserom, najmanja brzina. 

Testo izručiti u kalup obložen peki papirom, poredjati odozgo trešnje i staviti da se peče u zegrejanu rernu na 200″C. 

Posle pola sata, otprilike, proveriti kolač probadanjem čačkalicom da li je pečen, pa ako ima tragova na čačkalici smanjiti temperaturu na 180″C i dopeći kolač, a ako nema tragova testa kolač je gotov i možete da ga izvadite iz rerne.



Ostaviti da se kolač malo prohladi, odvojiti ga od papira za pečenje i staviti na tacnu za služenje. 

Secite na parčad, ukrasite šlagom ili prah šećerom i poslužite. 


Savet: Kolač je najbolji dok je mlak, ali je dobar i kada se potpuno ohladi.














Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.