Evo nečega
što je davno zaboravljeno a kada imate stari hleb časkom se napravi. Moja
porodica voli poparu i ako nisam stari hleb upotrebila na neki drugi način rado
to pojedu ovako.
POTREBNE NAMIRNICE:
– 1/2 belog hleba od prethodnog dana
– 300 g feta sira
– 1/2 l mleka
– 2 kašike maslinovog ulja ili putera
– prstohvat soli
– 300 g feta sira
– 1/2 l mleka
– 2 kašike maslinovog ulja ili putera
– prstohvat soli
PRIPREMA:
U dublju
šerpu na dno sipati malo vode, tek da pokrije dno, dodati mleko, hleb iskidan
na manje komade i sir.
Sve dobro sjediniti i staviti na ringlu, na vatru srednje
jačine, da ne bi zagorelo, i kuvajte stalno mešajući.
Kada hleb omekša i svi
sastojci se dobro sjedine dodajte 2 kašike maslinovog ulja ili margarina, dobro
promešajte i sklonite sa vatre.
Probajte ako je potrebno dodajte malo soli.
Servirajte toplo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.