Još jedna pita koja je nastala tako što mi se jelo nešto slano a malo drugačije od klasične gibanice.
POTREBNE NAMIRNICE:
– 500 g kora
za pitu
– 50 ml ulja za prskanje kora
– 50 ml ulja za prskanje kora
Za fil:
– 400 g iseckanog praziluka
– 200 g crnog luka iseckanog
– 100 g sojinih ljuspica
– 1 dl ulja
– pola kašičice bibera
– 2 kašičice soli
Za preliv:
– 6 komada jaja
– 4 dl jogurta
– 2 kašike ulja
– pola kašičice soli
PRIPREMA:
Prazi luk i
crni luk iseckati i propržiti na ulju.
Dodati sojine ljuspice, prethodno
poparene vrelom vodom, i propržiti zajedno sa lukom.
Začiniti i ovim filom
filovati kore.
Tepsiju podmazati uljem i staviti 2 kore, koje ste poprskali
uljem, zatim stavite fil i ovo ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal, s
tim da fil stavljate na svaku drugu koru.
Poslednje neka budu 2 kore.
Sada pitu
isecite na kocke pa na trouglove i dobićete 16 trouglova.
Preliv napravite od
jaja, ulja i jogurta koje umutite zajedno i prelijete pitu. Ostavite 15 minuta da pita upije preliv.
Rernu zagrejte na 200″C i stavite pitu da se
peče. Kada pita počne da rumeni smanjite temperaturu na 180″C i pecite još oko
20 minuta.
Pita će lepo da porumeni i naraste a ostaće tragovi sečenja pite pre
pečenja, tako da će te moći lako da je opet isečete.
Pečenu pitu izvadite iz
rerne i ostavite da se malo prohladi i poslužite uz jogurt.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.