Sneško domaćica Facebook

петак, 11. март 2016.

POGAČA CVET













POTREBNE NAMIRNICE:





-          ½ kocke kvasca

-          1 kašičica šećera

-          2 kašičice morske soli

-          3 kašike maslinovog ulja

-          200 ml mleko

-          400 g brašna

-          1 kašičica jabukovog sirćeta

















PRIPREMA:



Kvasac sa šećerom potopiti u toplo mleko da se otopi.



Dodati brašno, morsku so, maslinovo ulje i jabukovo sirće i mikserom, nastavci za testo, zamesiti testo. Ako se testo lepi, dodati još malo brašna sve dok testo ne počne da se odvaja od posude i formira se u loptu.



Pokriti  providnom folijom i ostaviti da se duplira. To može da bude nekih 30 do 50 minuta što zavisi od toplote prostorije u kojoj stoji testo.



Uskislo testo promešati  mikserom i izručiti na radnu površinu posutu brašnom. Testo podeliti na 8 delova.



Provaljati testo rukama i formirati 8 loptica. Složiti ih u obliku cveta, sa malim razmakom,  u okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje.



Ostaviti testo da se odmara dok rernu zagrejete na 200 C stepeni.



Cvet namazati vodom i svaki probosti viljuškom i staviti da se peče.



Posle nekih 15 minuta otprilike, kada testo porumeni izvaditi ga iz rerne. Poprskati hladnom vodom i pokriti. Osrtaviti da se prohladi.



Cvet izvaditi iz tepsije, odvojiti od papira i ostaviti da se skroz ohladi.



Razdvojiti svet na loptice i poslužiti uz glavni obrok ili nafilovati ih kao sendvič.

















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.