POTREBNE NAMIRNICE:
– 1/4 svežeg kvasca
– 2 šolje brašna
– 1 kašičica soli
– 2 kašike šećera
– 2 kašike ulja ili margarina
– 2 dl mleka
– 4 komada jaja
– tegla džema od smokvi
– prah šećer
– 2 šolje brašna
– 1 kašičica soli
– 2 kašike šećera
– 2 kašike ulja ili margarina
– 2 dl mleka
– 4 komada jaja
– tegla džema od smokvi
– prah šećer
Napraviti
kiselo testo od brašna, kvasca, soli, šećera i mleka, tako što u par kašika
mleka rastopite kvasac, dodate šećer i kad se otopi dodati brašno, so i
ulje.
Mleko dodajte postepeno da se dobije testo kao za hleb.
Dodati jaja
i mikserom, nastavci za testo, umutiti da se dobije retka masa malo gušća
nego za palačinke.
U dublju tepsiju staviti papir za pečenje i sipati pola
testa.
Odozgo staviti džem od smokvi (može
i neki drugi koji imate), preko sipati ostatak testa i ostaviti da nadodje da
se količina duplira, otprilike oko 1 sat.
Zagrejati rernu na 200°C i staviti
kolač da se peče. Kada porumeni, smanjiti temperaturu na 180°C i peći oko
45 minuta.
Pečen kolač izvaditi iz rerne, poprskati sa malo hladne vode,
pokriti i ostaviti da se prohladi.
Seći na kocke, posuti prah šećerom i
služiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.