Tikvice su spremljene po receptu
U
mom slučaju su korišćene tamno zelene tikvice i malo sam promenila
začine. Stavila sam one koje ja inače koristim.
POTREBNI SASTOJCI:
- 2 komada srednjih zelenih tkvica
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašika ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA
- 1 kašika SUSAMOVA SO
- po ukusu morske soli
- 1,5 dcl maslinovog ulja
- 100 g kačkavalja
PRIPREMA:
Tikvice operite, obrišite i isecite na tanke šnite, ali ih nemojte presecati do kraja. Ovo uradite uz pomoć dve varjače izmedju kojih će te da stavite tikvicu a one će pomoći da se tikvica ne preseče do kraja.
Tikvice složite u vatrostalnu činiju.
Sada pripremite preliv. U jednu činijicu stavite začine i maslinovo ulje i sve dobro promešajte.
Ovim prelivom pomoću četkice namažite tikvice spolja ali i izmedju šnita.
Pokrite posudu aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200C stepeni. Nisam pratila koliko dugo su se pekle pa zato proverite posle nekih pola sata. Ako su omekšale skinite foliju i još malo ih pecite da porumene.
Još dok su vruće pospite ih rendanim kačkavaljem. U mom slučaju je bio običan kačkavalj, jer taj sam imala u kući ali ako imate dimljeni daće jelu još bolji ukus. Meni se dopalo i ovak. bilo je preukusno i u kombinaciji sa punjenim šampinjonima po mom receptu PUNJENI ŠAMPINJONI smo ih pojeli u slast.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.