Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 28. јул 2015.

DJUVEČ SA POVRĆEM, SOČIVOM I LEBLEBIJAMA




Jelu sam ipak dala naziv djuveč ali sam dodala povrće, sočivo i leblebije jer je ovo spremljeno na moj način, tj. onako kako ja kuvam i u kombinaciji kako se možda nekome nedopada. Doduše i ja sam bila skeptična kada sam videla slične recepte, koji su vezani za način ishrane koji upražnjavamo suprug i ja, ali kada sam probala a pogotovo on, i to nam se dopalo, rekla sam to je dodatna kombinacija. Sada klasična jela nespremam jer nam neprijaju.













POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 plavi paradajz
- 1 tikvica
- 4 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 6 krompira
- 200 g šampinjona
- 50 g sirovog sočiva
- 50 g pečene leblebije
- 2 kašike ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA 
- 1 kašičica sitne morske soli
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 veze lista peršuna
- 6 kašika maslinovog ulja
- 2 dcl vode










PRIPREMA:


Leblebije i sočivo prethodno obarite u slanoj vodi i ocedite. 
Plavi paradajz oljuštite ali da ostanu delovi kore i isecite na kocke. 
Tikvicu oljuštite i isecite na kocke. 
Šargarepu oljuštite i isecite na male štapiće. 
Crni luk oljuštite i isecite na rebarca. 
Krompir oljuštite i isecite na kockice. 
Šampinjone veće presecite na četvrtine ili polovine a manje ostavite cele. 

Sve to stavite u teflonsku tepsiju i pospite začinom od sušenog povrća i morske soli i maslinovim uljem. Pokrite aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200C stepeni da se peče.

Kada se povrće upari i malo slegne dodati obareno sočivo i leblebije i lagano promešajte. Ostale začine pomešajte sa toplom vodom i prelite povrće da ogrezne. Ako je potrebno dodajte još malo vode. Vratite u rernu bez folije da se dopeče i sokovi povežu.

Servirajte toplo kao glavno jelo uz salatu po želji. U mom slučaju to je bila salata od mešanog povrća  ZDRAVA SALATA OD CVEKLE, CELERA, ŠARGAREPE I SVEŽE...




















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.