POTREBNE NAMIRNICE:
- 2 kg očišćenih krušaka
- 1 kašika tečne vanile
- 2 dcl vode
- prstohvat limuntusa
PRIPREMA:
Kruške oprati, očistiti od semenki i iseći na komadiće. Sve staviti u dublju šerpu. Dodati vanilu i limuntus.
Sipati vodu i staviti na ringlu da se kuva. Kada počne da vri, smanjiti temperaturu i uz stalno mešanje kuvati sve dok se ne dobije gusta kaša. Dodatno varjačom gnječite komade kruške ali je bolje kada se vide komadići kruške. Ja tako više volim.
Vrelu kašu od krušaka sipati u sterilisane tegle do samog vrha, zatvoriti poklopcem, okrenuti naopako na poklopac i ostaviti da se ohladi.
Na ovaj način se stvori vakum u tegli pa iako nema konzervansa voće se održi. Ohladjene tegle okrenuti i odložiti u špajz.
Pošto su ove kruške dosta slatke netreba dodavati šećer, a mala količina vode se dodaje da se ne bi voće uhvatile za dno šerpe. Inače voće samo otpusti vodu tako da je to sasvim dovoljno da bi se voće skuvalo.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.