POTREBNI SASTOJCI:
- 1 glavica crnog luka
- 3 veze sveže blitve
- 1 šaka prosa
- 2 kašike susamove soli
- 2 kašike sušenog povrća
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica kurkume
- 300 g kukuruza šećerca (zamrznut)
- 2 kašike brašna od pečene heljde
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 vezice svežeg peršuna
PRIPREMA:
Blitvu očistiti od drški, oprati i iseći na krupnije komade.
U odgovarajuću šerpu staviti maslinovo ulje, iseckan crni luk, beli luk u granulama, kurkumu, so i malo propržiti da začini puste svoje sokove.
Dodati svežu blitvu i mešati je dok se ne upari. Dodati oprano proso, susamovu so, mleveno sušeno povrće, brašno od pečene heljde i sve promešati.
Naliti vodom i ostaviti na tihoj vatri da prokuva. Dodati kukuruz šećerac i ostaviti da se kuva dok se ne skuvaju proso i kukuruz.
Kada se varivo ukručka sklonite sa ringle. Poslužite kao glavno jelo ili prilog uz neko meso. Ja sam varivo servirala kao prilog uz junetinu u saftu.
Prijatno!
Savet: Sve što sam koristila za pravljenje ovog jela može da se nabavi u bio špajzu, mada ja sama pravim susamovu so, brašno od pečene heljde, mleveno sušeno povrće koje koristim umesto vegete. Naćićete recept za ove namirnice na stranicama mog bloga.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.