POTREBNE NAMIRNICE:
- 400 g junetine
- 1 struk praziluka
- 1 kesa zamrznute mešavine povrća za rusku salatu
- 8 srednjih krompira
- 1 mala šoljica pirinča
- 2 kašike ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA
- 1 kašičica belog luka u granulama
- po ukusu morske soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 l vode
PRIPREMA:
Meso iseći na kockice i staviti u vatrostalnu činiju podmazanu maslinovim ulje, dodati praziluk sečen na kolutiće i staviti u rernu da se malo zapeče, nekih desetak minuta. Izvaditi iz rerne.
Dodati zamrznutu mešavinu povrća, krompir isečen na sitne kockice i pirinač.
Pomešati začine i vodu, oko 1 litar, i preliti pripremljeno povrće da ogrezne.
Ponovo vratiti u zagrejanu rernu da povrće i meso omekšaju i da se zapeče.
Služiti kao glavno jelo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.