POTREBNI SASTOJCI:
Za testo:
- 1,5 šolja šećera
- 1 šolja ulja
- 4 jajeta
- 3 rebra rendane čokolade ili kakao
- 1 kesica vanilin šećera
- 1,5 šolja brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil od sira:
- 1/2 margarina za filove
- 250 g neslanog sremskog sira
- 1/2 šolje šećera
- 2 jajeta
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika brašna
I još:
- 100 g malina
- 100 g crvenih ribizli
- ekstrat od malina
Priprema:
U dublju posudu izlomite jaja i umutite sa šećerom i
vanilom, pa dodajte ulje i čokoladu ili kakao.
Sada dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano
promešajte da masa bude glatka.
Sipati veći deo testa u manji pleh obložen papirom za
pečenje, a manji deo ostavite za odozgo i ostaviti sa strane.
U drugu dublju posudu staviti sve sastojke za fil i mikserom
umutite u kompaktnu masu. U fil od sira dodajte ekstrat od malina da bi bio crven i da ima ukus malina.
Fil od sira kašikom nabacajte preko testa sa
čokoladom. Sada sipajte ostatak testa.
Viljuškom razvucite čokoladno testo da se pokrije sav fil od
sira. Preko poređajte maline.
Pleh stavite u zagrejanu rernu na 200"C da se
peče oko 30 minuta.
Pečen kolač izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
Kad
se ohladi odvojite kolač od papira.
Kolač isecite na kocke i poslužite.
Možete da ga pospete prah šećerom ako volite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.