POTREBNI SASOTJCI:
- 800 g šampinjona većih
- 100 g sušene slanine
- 1 kašika sušenog povrća mlevenog
- po ukusu morske soli
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika kurkume
- 1 kašika susamove soli
- 100 g kačkavalja
PRIPREMA:
Od 20 šampinjone odvojiti drškice.
Drškice iseckajte sitno.
Suvu slaninu iseckati na sitne kockice.
U tiganj stavite kockice slanine i propržite da postane hrskava. Slanina će se otopiti ali nemojte da je odlivate.
Dodajte seckane drškice šampinjona i zajedno propžite.
Začinite i sklonite sa vatre da se nadev malo prohladi.
Šeširiće puniti nadevom i složiti u tepsiju odloženu papirim za pečenje.
Ostatak šampinjona koji su sitniji stavite u istu tepsiju i začinite istim začinima kao i fil kojim ste punili šeširiće šampinjona. Prelijte šampinjone maslinovim uljem.
Stavite u zagrejanu rernu na 200C stepeni da se zapeku.
Kada porumene pospite ih krupno rendanim kačkavaljem.
Poslužite tople kao prilog uz povrće. U mom slučaju sam is poslužila uz tikvice po mom receptu TIKVICE HARMONIKA.
Prijatno!
-
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.