Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je .
POTREBNE NAMIRNICE:
Za koru: sve puta 2
-
1
komada jaja
-
9
kašika šećera
-
9 kašika brašna
-
9 kašika mleka
-
9 kašika ulja
-
½ kesice praška za pecivo
-
1 kesica vanilin šećera
Još je potrebno:
-
1 šoljica šećera
-
1 šolja vode
-
1 tegla džema od kajsija
-
2 zamrznute izrendane pomorandže
Za glazuru:
-
100 Menaž čokolade
-
4 kašike mleka
-
1 kašičica margarina
PRIPREMA:
Umutiti jaje sa šećerom i vanilin šećerom da
pobeli. Dodavati postepeno ulje i mleko svo vreme muteći mikserom manjom
brzinom. Na kraju umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Testo izlite u
plitki pleh obložen papirom za pečenje i peći jedno 5 minuta na 180C stepeni.
Pazite da vam se kora neprepeče.
Napraviti još jednu ovakvu koru.
Koru ukrojite i ostavite sa strane.
Drugu koru i krajeve koji su otpali od prve kore
usitniti ne previše.
Posebno prokuvajte vodu sa šećerom i dodajte pola
tegle džema. U ovu smesu ubacite i rendane pomorandže. Sve lagano sjedinite.
Koru namažite džemom pa nanesite smesu od druge
kore, džema i pomorandže. Vlažnim rukama smesu utapkajte i poravnajte sa korom.
Ponovo sve premazati džemom.
Glazuru napraviti od Menaž čokolade, mleka i
putera tako što sve otopite i sjedinite u glatku smesu. Ovim preliti kolač i
ostaviti da se ohladi i stegne.
Seći na štangle i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.