Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 12. октобар 2015.

ŠTANGLE SA POMORANDŽOM I GLAZUROM OD MENAŽ ČOKOLADE






Recept učestvuje u igrici   ajme koliko nas je  .











POTREBNE NAMIRNICE:


Za koru: sve puta 2

-          1  komada jaja
-          9  kašika šećera
-          9 kašika brašna
-          9 kašika mleka
-          9 kašika ulja
-          ½ kesice praška za pecivo
-          1 kesica vanilin šećera

Još je potrebno:

-          1 šoljica šećera
-          1 šolja vode
-          1 tegla džema od kajsija
-          2 zamrznute izrendane pomorandže

Za glazuru:

-          100 Menaž čokolade
-          4 kašike  mleka
-          1 kašičica margarina


















PRIPREMA:


Umutiti jaje sa šećerom i vanilin šećerom da pobeli. Dodavati postepeno ulje i mleko svo vreme muteći mikserom manjom brzinom. Na kraju umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Testo izlite u plitki pleh obložen papirom za pečenje i peći jedno 5 minuta na 180C stepeni. Pazite da vam se kora neprepeče.
Napraviti još jednu ovakvu koru.

Koru ukrojite i ostavite sa strane.

Drugu koru i krajeve koji su otpali od prve kore usitniti ne previše.

Posebno prokuvajte vodu sa šećerom i dodajte pola tegle džema. U ovu smesu ubacite i rendane pomorandže. Sve lagano sjedinite.

Koru namažite džemom pa nanesite smesu od druge kore, džema i pomorandže. Vlažnim rukama smesu utapkajte i poravnajte sa korom. Ponovo sve premazati džemom.

Glazuru napraviti od Menaž čokolade, mleka i putera tako što sve otopite i sjedinite u glatku smesu. Ovim preliti kolač i ostaviti da se ohladi i stegne.

Seći na štangle i poslužiti.












Prijatno!








Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.