POTREBNI SASTOJCI:
Testo:
* 5 jaja
* 150 g šećera
* 150 g brašna
* 100 g oraha
* 50 g kakaoa
* 1 kesica vanilin
šećera
* 1 kesica praška za
pecivo
Fil:
* 3 pudinga od
vanile
* 150 g šećera
* 1 kesica vanilin
šećera
* 5 dl mleka
* 1 dijamant margarin za
filove
* 400 ml slatke pavlake
* 400 g višanja
* malo čokolade za
kuvanje
PRIPREMA
U dublju posudu izlomiti
jaja, dodati šećer i vanilin šećer i penasto umutiti mikserom. Dodati brašno,
mlevene orahe, kakao i prašak za pecivo. Testo sipati u pravougaonu tepsiju
obloženu papirom za pečenje i staviti da se peče u zagrejanu rernu na
200"C.
Kada se testo
odvoji od papira za pečenje gotovo je ali za svaki slučaj proverite
probadanjem testa čačkalicom, treba da bude suva, izvaditi iz rerne
odvojiti od papira i ostaviti da se ohladi.
Za to vreme skuvati 2
pudinga sa 100 g šećera I 5 dl mleka. U vreli puding dodati dijamant
margarin za filove i mikserom sjediniti dok se margarin ne otopi i sve
lepo sjedini.
Posebno umutiti slatku pavlaku
i deo sjediniti sa pudingom a manji deo ostaviti za odozgo.
Višnje očistiti od
koštica a ako su zamrznute otopiti ih i skuvati sa 1 pudingom I 50 g
šećera i sokom koji su pustile.
Ohladjeno testo preseći
na pola.
Na prvu koru staviti
višnje, fil od pudinga, pa koru, višnje, fil od pudinga i odozgo
ukrasiti ostatkom slatke pavlake.
Preko narendati
čokoladu.
Ostaviti u
frižider da se dobro ohladi.
Seći na parčad i
služiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.