POTREBNE NAMIRNICE:
- 30 komada krupnih zrelih smokvi
- 3 komada jaja
- 150 g žutog šećera od trske
- 1 dcl maslinovog ulja
- 2,5 dcl kefira
- 200 g brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
PRIPREMA:
Smokve operite i očistite od peteljki. Manji pravougaoni pleh obložite papirom za pečenje i uključite rernu da se zagreje na 180C stepeni.
U odgovarajuću činiju izlomite jaja i dodajte šećer, vanilin šećer i umutite žicom.
Dodajte ulje i mutite dalje.
Sipajte u ovu smesu kefir i promešajte da se sjedini.
Sada dodajte brašno sa praškom za pecivo i sve lepo sjedinite u glatku smesu.
Testo sipajte u pripremljn pleh i odozgo poredjajte zrele smokve malo rukom pritisnute da se otvore.
Stavite pleh u zagrejanu rernu da se kolač izpeče. Kada kolač porumeni proverite čačkalicom da li je pečen, pa ako je čačkalica suva kolač je gotov. Izvadite kolač iz rerne i pleha zajedno sa papirom i ostavite pokriven da se hladi.
Kada se prohladi odvojite ga od papira, isecite na kocke, pospite vanilin šećerom i poslužite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.