Sastojci:
600 g tikvica
7 komada jaja
6 kašika brašna
1 kašika suvog biljnog začina
1 vezica mirodjije
300 g suve šunke
300 g feta sira
5 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Tikvice oljuštite, osim ako su mlade onda ne mora, i
isecite na kolutove i malo posolite, ostavite da puste vodu i
omekšaju.
U posudu sa tikvicama izlomite jaja, dodajte brašno, 3
kašike ulja i začine i sve dobro promešajte.
Ako je smesa suva
dodajte pola ili celu čašu jogurta jer smesa treba da bude srednje
gustine.
Šunku sameljite u
blenderu a sir izdrobite viljuškom.
Vatrostalnu činiju podmažite sa 2 kašike maslinovog
ulja i sipajte polovinu smese sa tikvicama, stavite red šunke, red
sira, opet red šunke i odozgo ostatak smese sa tikvicama.
Stavite u rernu i pecite na 200"C dok tikvice ne
omekšaju i porumene.
Ako tikvice nisu pečene da ne bi izgorele odozgo
smanjite temperaturu na 180C.
Služite uz salatu po želji ili sa kečapom, pavlakom…
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.