Sneško domaćica Facebook

понедељак, 19. октобар 2015.

MUSAKA SA TIKVICAMA I ŠUNKOM



















Sastojci:


600 g tikvica

7 komada jaja

6 kašika brašna

1 kašika suvog biljnog začina

1 vezica mirodjije

300 g suve šunke

300 g feta sira

5 kašika maslinovog ulja



















Priprema:


Tikvice oljuštite, osim ako su mlade onda ne mora, i isecite na kolutove i malo posolite, ostavite da puste vodu i omekšaju.

U posudu sa tikvicama izlomite jaja, dodajte brašno, 3 kašike ulja i začine i sve dobro promešajte.

 Ako je smesa suva dodajte pola ili celu čašu jogurta jer smesa treba da bude srednje gustine.

 Šunku sameljite u blenderu a sir izdrobite viljuškom.

Vatrostalnu činiju podmažite sa 2 kašike maslinovog ulja i sipajte polovinu smese sa tikvicama, stavite red šunke, red sira, opet red šunke i odozgo ostatak smese sa tikvicama.

Stavite u rernu i pecite na 200"C dok tikvice ne omekšaju i porumene.

Ako tikvice nisu pečene da ne bi izgorele odozgo smanjite temperaturu na 180C.

Služite uz salatu po želji ili sa kečapom, pavlakom…















Prijatno!










Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.