POTREBNE NAMIRNICE:
* 600
g crnog luka
* 1
kg belog krupnog pasulja
* 4
kašike maslinovog ulja
* 2-3
lista lovora
* 2
kašike aleve paprike
*
suvi biljni začin
PRIPREMA:
Pasulj
očistiti, oprati i staviti da se kuva u vodi.
Baciti
prvu vodu, naliti ponovo toplom vodom, malo posoliti i ostaviti da se skuva ali
paziti da zrna ostanu cela.
Za to
vreme očistiti crni luk, iseckati na rebarca i staviti u manju šerpu sa uljem i
malo vode da se dinsta. Kada luk omekša dodati začine i alevu papriku.
Uzeti
posudu za pečenje staviti pasulj ocedjen od vode u kojoj se kuvao, dodati crni
luk sve izmešati i ako je potrebno dodati malo vode u kojoj se pasulj kuvao.
Ovo
iz razloga jer pasulj prilikom pečenja, ako nema dovoljno
tečnosti, ostane suv. Služiti kao glavno jelo, sam ili uz ribu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.