POTREBNE NAMIRNICE:
400 gr. pasulja belog tetovca, 400 gr. crnog luka sečenog na rebarca, subi biljni začin, 2 kašičice aleve paprike, maslinovo ulje, so, 2 lovorova lista, riba po želji.
PRIPREMA:
Pasulj potopiti prethodno veče u toplu
vodu, pokriti i ostaviti do sutradan da nabubri. Sutradan vodu u kojoj je bio
potopljen pasulj odliti i dodati novu toplu vodu da prelije pasulj, so i
lovorov list. Kuvati pasulj dok ne omekša ali da se ne raskuva. Kada je pasulj
gotov ocediti ga od vode ali vodu nemojte bacati.
Za to vreme luk iseći na rebarca. U
dublju šerpu staviti ulje da pokrije dno, dodati luk, malo vode da luk ogrezne
i suvi začin. Poklopiti posudu i dinstati luk uz povremeno dodavanje vode, sve
dok se luk skoro ne raspadne. Dodati alevu papriku i promešati.
Vatrostalnu činiju podmazati
maslinovim uljem, sipati polovinu pasulja, preko staviti luk i ostatak pasulja.
Ako je potrebno dodati malo vode u kojoj se pasulj kuvao tek toliko da
ogrezne,jer ne sme da bude suv. Preko složiti filete ribe i staviti u rernu na
200"C da se peče. Kada uhvati koricu gotov je.
Služiti toplo kao glavno jelo.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.