POTREBNE
NAMIRNICE:
* 1
kg kiselog kupusa
* 1
glavica crnog luka
*100 g suve slanine ili šunke
*100 g suve slanine ili šunke
*1
šoljica pirinča
*1
kašika sušeno mleveno povrće
* 2-3
lovorova lista
*1
kašičica belog luka u granulama
* po
ukusu biber
*1
kašičica aleva paprika
*1
kašika pirea od paradajza
* nekoliko
komada suve šljive bez koštica
* 1
kašika masti ili maslinovo ulje
* peršunov list
* peršunov list
PRIPREMA:
Kiseli
kupus sitno iseckati ili usitniti u secku zajedno sa delom peršuna. Posebno obariti suve ćureće
karabatake i usitniti, u mom slučaju sam pravila bez njih. Crni luk očistiti i iseckati i staviti da se uprži na masti ili
ulju, po želji. Dodati kiseli kupus, dodati začine i ostaviti da se dinsta u
poklopljenom sudu. Kada je kupus polu gotov preručiti ga u posudu u kojoj će se
peći. Staviti iseckano suvo meso i
suve šljive, u ovom slučaju sam izostavila šljive jer ih trenutno nisam imala. Posuti pirinčem naliti vodom da
ogrezne. Staviti u
zagrejanu rernu na 200"C da se pirinač skuva i podvarak zapeče.Odozgo posuti obilno peršunom.
Služiti
kao glavno jelo.
Savet:
Ako ne volite suve šljive mogu da se izostave. Dodatno nisam dodavala so jer je
kupus u mom slučaju bio dovoljno slan.
Možete da podvarak napravite bez peršuna, suvih šljiva ali sa suvom ćuretinom umesto svinjskog suvog mesa i slanine.
Možete da podvarak napravite bez peršuna, suvih šljiva ali sa suvom ćuretinom umesto svinjskog suvog mesa i slanine.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.