POTREBNE NAMIRNICE:
Za mafine:
-
6 komada jaja
-
100 g šećera
-
50 ml ulja
-
150 ml mleka
-
1 kesica vanilin šećera
-
250 g brašna
-
4 kašike seckanih oraha
-
1 kesica praška za pecivo
Za fil:
-
150 g mlevenih oraha
-
100 g šećera
-
50 ml vrelog mleka
-
1 kašika ruma
-
1 kašika putera
-
suvo groždje za ukrašavanje
PRIPREMA:
U dublju posudu izlomiti jaja, dodati šećer i
vanilin šećer i umutiti uz postepeno dodavanje mleka i ulja. Dodati brašno sa
praškom za pecivo i orahe i promešati. Kalup za mafine dobro podmazati uljem i
pobrašnjiti ili stavite gotove korpice za mafine i sipati testo do pola kalupa.
Peći mafine na temperaturi od 180C stepeni dok ne
porumene. Možete proveriti da li su mafini pečeni probadanjem čačkalicom pa ako
je čačkalica suva onda su pečeni, a ako
ne onda ih dopecite. Pečene mafine izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade.
Staviti mafine na tacnu i na svaki mafin staviti po kašiku fila od oraha i
ukrasite suvim groždjem.
Fil napravite tako što pomešate orahe, rum i šećer
i poparite ih vrelim mlekom u kojem ste otopili 1 kašiku putera.
Mafine poslužiti tople ili hladne.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.